Med danfoss living får du det hjem, du altid har ønsket dig

0
1845

Der er sket meget siden mennesket udvandrede fra Afrika og valgte at bevæge sig i alle retninger. Stort set hele jorden er nu befolket af mennesker og kun særligt utilgængelige områder med et barsk klima som Antarktis eller dele af Siberien er mere eller mindre befolket. Mennesket har bevæget sig væk fra ækvator og både mod syd og nord. Den generelle regel er, at jo længere fra ækvator man bevæger sig, jo koldere bliver det. Danmark ligger i den nordlige del af kloden og er omgivet af vand i de fleste retninger. Både vand, kulde og vind er hårde betingelser for liv. Det har dog ikke været umuligt for mennesker at trives i sådan et ugæstfrit miljø og her har huset en vigtig rolle at spille. Siden mennesket udvandrede fra Afrika, er der sket en masse og Danfoss Living er et eksempel på dette.

Hvilken type huse, de første mennesker i Danmark boede i, er ikke til at sige. Vi ved dog, at man tilbage fra før vikingerne har boet i en type hus, der minder meget om, hvad vi bor i i dag. Lange træbjælker udgjorde skelettet og mindre stykker træ blev herefter brugt til at danne vægge. Vi har nu flere muligheder for at bygge vores hjem og langt de fleste huse i Danmark er bygget af mursten. På grund af de til tider lange vintre er det vigtigt med isolering. Det er langt fra i hele verden, hvor isolering betyder lige så meget. Man kan sige, at vi har en udfordring, der består i at holde varmen, mens man længere nede mod ækvator gerne vil have varmen ført væk fra hjemmet. Derfor har vi i de nordlige lande også indlagt varme i vores huse. Isolering er ikke altid nok til at beskytte os mod kulden og vi har derfor fundet en måde, hvorpå vi kan varme et hus op. Dette er der flere måder at gøre på. Før moderne teknologi brugte man den nu simple metode – at have et bål kørende midt i huset. Bålet var vigtigt for menneskets overlevelse, men er ikke længere særlig praktisk. Vi har fundet på nye og smartere måder at holde os varme på.

Med danfoss living bliver dit hjem opvarmet på en smart måde

Det kan være, at på grund af vores klima, så er Danmark også blevet førende inden for forskellige former for energi. Mange vil tænke på vindmøller, hvor vi både udvikler og producerer nogle af verdens bedste og er derfor også førende på dette marked. En smule mindre kendt er det, at vi også er førende inden for produktion og udvikling af termostater. Et termostat bruges til at regulere temperaturen i et rum. På alle radiatorer finder man et termostat og det samme vil være gældende i et køleskab, eller hvor man nu ønsker en konstant temperatur henne. Virksomheden man tænker, når termostat bliver nævnt, er Danfoss. Det er en virksomhed, der blev grundlagt før anden verdenskrig og på grund af krigen kunne man ikke købe termostater fra USA længere, hvilket ellers havde været tilfældet. Dette skulle vise sig at gøre en kæmpe forskel for den dengang lille virksomhed, der i dag er en af de største i Danmark.

danfoss living kan betjenes via en applikation på din smartphone

Der er sket meget siden og den dag i dag er også termostater blevet mere intelligente. Man kan med systemet, Danfoss Living, styre temperaturen i ens hjem uden at gå rundt og dreje på ens radiatorers termostater. Det er blevet muligt at gøre dette trådløst via en applikation, som man kan downloade til ens smartphone. Dette er både effektivt og giver en mere kontrol over sit indeklima.