Danskerne bruger i stigende grad dating sider

0
7651

Ifølge en ny rapport fra Den Danske Internetforbrugsstyrelse er danskerne i stigende grad ved at bruge dating sider til forskellige formål. Dette er noget styrelsen, ifølge rapporten, har kunne måle de seneste par år i takt med, at internettet er blevet udbredt til flere mennesker. Flere og flere kategoriserer en større del af deres tid på internettet som at have ”romantiske anliggender” samtidig med, at de selv ikke havde nogen partner på tidspunktet. Ved dybere spørgsmål svarede størstedelen af respondenterne, at de altså havde gjort brug af dating sider til at få dates og partnere. En interessant udvikling, mener ekspert Gorm Rasmussen, som studerer danskernes internetforbrug til hverdag.

 

”Antallet af medlemmer er eksploderet”

Ifølge Gorm Rasmussen som også arbejder med flere af disse dating sider for at undersøge danskernes vaner, er medlemskabet på flere af disse sider altså eksploderet – og det er ikke kun mænd som vælger at deltage. Faktisk måles det til, at kvotienten mellem kvinder og mænd ligger på omkring 50-50%, med en standardafvigelse på 3-5%. Dette betyder i praksis, at størstedelen af dating sider i Danmark faktisk har et lige antal mænd og kvinder – noget som ellers førhen blev anset for at være umuligt, eftersom de fleste sider ofte havde et langt større antal mænd, end kvinder. Dette har også gjort, at brugerne er mere villige til at bruge de diverse services, for ikke længere er det et problem for mænd at der er for få kvinder, og ligeligt er det ikke problematisk for kvinder at skulle logge på siden og blive mødt med hundredvis af bejlere som kæmper om vedkommendes opmærksomhed.

Men kommer denne stigning af brugere til at falde? Det mener sociolog Lise Dalsgaard ikke. ”I takt med at teknologi og internettet bliver en mere og mere integreret del af vores hverdag mener jeg, at det ikke vil være overraskende at se, at der kommer endnu flere danskere til disse dating sider inden for få år, og med tiden, endnu flere. Det er noget som har kunne måles konkret bl.a. i antallet af brugere af apps som Tinder og lignende, at der rent faktisk er en form for entusiasme for dette, specielt i Danmark hvor folk plejer at være mere tilbageholdne og individualistiske, der er altså et behov for disse sider og apps hvor man vil kunne finde en partner uden at skulle opleve alle de normale frustrationer der er tilknyttet.”

 

De mest populære dating sider

Det er dog ikke alle dating sider danskerne vælger, fremhæver Gorm Rasmussen. Ifølge ham er det nemlig nogle få som er blandt de mere populære. Af disse er flere af dem etablerede, men en som er kendt som ”Datingpilot” er faktisk ved at springe frem som den mest populære danske datingside. Gorm er stadig i gang med at undersøge hvordan det kan være, men hvis man selv er interesseret kunne man altid selv vælge at besøge datingpilot.dk for at se, præcis hvad det er der gør hjemmesiden så attraktiv for de fleste danskere.