En 3D scanning skaber overblik

0
1732

At bygge et hus eller at renovere en bygning kan være en rigtig stor opgave. Det kan være yderst krævende at skulle forestille sig hvordan det kommer til at se ud. Derfor har man i tidens løb i arkitekturens verden været meget vant til at lave modeller. Man har bygget en mindre model af det man skulle bygge. Det har man gjort i papir, pap eller træ, alt efter om man laver en ‘lo-fi’ eller ‘hi-fi’ prototype. Det har været meget nødvendigt, men faktisk er det en ting man ikke bruger i lige så høj grad mere. Nu er det nemlig langt mere udbredt at bruge 3D scanning, og det er også en god måde at visualisere på.

Visualisering med 3D scanning er effektivt

På mange måder er det langt nemmere at lave en 3D scanning af en bygning eller et renoveringsprojekt hvis man kan se det visuelt. Det kan man især i et program på computeren. Hvis dette program understøtter de udfordringer man har som arkitekt er det bedst.

Meget ofte starter man med en forholdsvis simpel 3D scanning af en bygning eller et større bygningsprojekt. Når man er blevet enige om hvordan det skal se ud begynder man så at bygge til. Lige så stille begynder man at bygge flere detaljer på. Men det vigtigste er dog, at man har styr på fundamentet først. Man kan sige, at det er meget lige som en krop. Man starter selvfølgelig med skelettet. Det er hele grundlaget for resten af kroppen, eller bygningen. En avanceret og professionel 3D scanning kan kun gøres af folk, der har erfaring med det. For kun hvis man har erfaringen kan man være sikker på, at man nok skal få det bedste produkt ud af det.

Vælg folk der har erfaring med 3D scanning

I og med, at det kræver lang tid at lære at blive god til 3D scanning, bør man vælge en der har gjort det i noget tid. For jo mere erfaring man har med denne form for arbejde, jo hurtigere kan man lave et projekt. Selvom det måske ikke ser så avanceret ud når man ser et program, der kan udføre 3D scanning skal man ikke lade sig narre. For det kan faktisk være rigtig avanceret og forholdsvis svært.

Man går ofte fra at starte med at lave en punktsky.

Det er en form for overblik i et forholdsvis simpelt layout. Dernæst er det dog vigtigt, at man får projektet op i et højere informationsniveau. For kun hvis man gør det kan man være sikker på, at programmet og scanningen viser virkeligheden så godt som muligt. Se altid nogle projekter fra dem, som laver tilbud. For ved at se hvad de ellers har lavet kan man hurtigere finde ud af om de kan finde ud af at gøre det man vil have dem til. Hvis de har erfaring med lignende bygninger eller større renoveringsprojekter er det altid bedst. Brug derfor noget tid på at finde ud af præcis hvordan dem der udfører projektet tidligere har arbejdet og om de matcher dine og jeres ønsker.

SHARE
Previous articleAlt kan digitaliseres
Next articleNyt tag til huset