Få nogle hyggelig dage med fastelavnsboller og fastelavnstøj

0
1503

Fastelavn er en skøn tradition, som de fleste børn ser frem til. Det er en tid, hvor man får lov til at klæde sig ud, mens man slår til en kæmpe tønde, der desuden er fyldt med slik, og derudover får man lækre boller med creme og andet sødt. Selvom fastelavn i princippet kun er en enkelt dag, vil man i de fleste familier og institutioner lave aktiviteter, der er tilknyttet fastelavn ugerne op til. Det kan eksempelvis være ansigtsmaling, dekorerer tønder eller lave anden pynt. Derudover plejer det at være kutyme, at man kommer i sit fastelavnstøj dagene op til. Fastelavn er en højtid, der er præget af farver, leg samt sjov og ballade. Det plejer altså at være nogle skønne dage i en ellers kedelig og trist tid, hvor man ikke har meget at se frem til.

 

At have det perfekte fastelavnstøj kan have stor betydning for børn i en specifik alder, og det er her vigtigt, at man som forælder har overskud til at finde det helt rigtige kostume. I modsætning til halloween, som har uhygge, har fastelavn ikke et fastsat tema. Det betyder altså, at børnene kan klæde sig ud præcis, som det de ønsker. Dette giver anledning til mange sjove og gode idéer, der udvikles i samarbejde mellem forælder og barn. Hvis man har masser af overskud, kan man passende selv sy et kostume, som vil betyde, at kostumet bliver billigere, men samtidig også at det vil blive langt mere originalt. Dog findes der også en masse kostumer, som man kan købe enten på nettet eller i butikken, der er sjove og af god kvalitet. Det vil være tydeligt at se, hvordan barnets kreativitet og idéer udvikler sig i takt med, at han eller hun bliver ældre. Derfor vil det ofte også være nemmere at komme på sjove og originale kostumer, når barnet er blevet ældre.

Konkurrence om det bedste fastelavnstøj er ofte hård

Der er flere grunde til, at man ønsker at gøre noget ekstra ud af fastelavnstøjet. Først og fremmest er det sjovt at klæde sig ud, og det bliver kun sjovere, hvis kostumet er autentisk. Dog vil der derudover ofte også være en konkurrence tilknyttet fastelavn, hvor det handler om at finde den person med det flotteste fastelavnstøj. Denne konkurrence vil ofte være hård, og det er både nødvendigt med et lækkert og autentisk kostume, men også en god og original idé. Hvis man ønsker at have en chance, er det nødvendigt, at man begynder at overveje årets fastelavnskostume tidligt.

 Få inspiration til fastelavnstøj

Dog er det langt fra alle forældre, der har overskuddet og tiden til at sy et originalt kostume. Faktisk er der nogen, som knap nok kan finde på et ordentligt kostume. Her kan det være nødvendigt med lidt inspiration. På denne hjemmeside:https://www.blikfangskostumer.dk/shop/fastelavn-3s1.html, kan man finde et stort udvalg af fastelavnstøj, og der vil derfor også være masser af inspiration at hente, hvis man sidder som en presset forælder ugen inden fastelavn.