Find domæne i Danmark

0
2527

domæne

Når du skal igang med at find domæne i Danmark, kan det være svært at overskue de mange indviklede processer, du typisk skal igennem. Heraf bliver den første ting at finde det rigtige domænenavn. Find helst dit domæne gennem en af de sider, der har en slags funktion, du kan bruge til at tjekke, om dit ønskede domæne er ledigt. Hvis du bruger dette værktøj fra starten af, sikrer du dig imod at investere for megen tid på et domænenavn, der måske allerede er registreret af en anden person.

Hvad skal jeg kalde min hjemmeside?

Der er milliarder af muligheder ift. dit domænenavn. Kombinationen af bogstaver, tal og ord er næsten uendelig. Der er mange ledige domænenavne, der også har en god klang – som du bør tage med i betragtning. Bemærk dog, at disse sjældent er ledige. Alle domæner med god klang er allerede blevet taget af andre – og du skal være heldig hvis du finder et, der er ledigt.

Vælg det domænenavn, der passer bedst til dit formål med hjemmesiden. Det kan være, at du skal have lavet en professionel side, som henvender sig til kunder – mens du også kan have brug for en hjemmeside, som bare er til familie eller venner. Eller måske endda en blog, hvor du søger at inspirere andre mennesker, der er interesseret i de samme ting som dig. Uanset hvad, skal dit domænenavn afspejle det indhold, som du agter at skabe på din hjemmeside.

Hvad gør jeg efter jeg har fundet mit domæne?

Når du har fundet dit domæne, er det næste skridt af vælge en hosting udbyder. Dem er der rigtig mange er, og du skal være opmærksom på, at der er langt mellem snapsene! Der er stor forskel på priser og ydelser og de ting, der er inkluderet i prisen. Vær specielt opmærksom på hvor mange domæner, du kan have på webhotellet – og sørg for at du har nok plads og hukommelse, hvis du forventer høj trafik. Det kan være en langhåret affære at skulle skifte fra en udbyder til en anden, så det er derfor en god idé, hvis du tjekker hvordan det kan lade sig gøre, hvis det overhovedet er muligt – inden du vælger dit webhotel.

Når den del er på plads, skal du have installeret dit CMS, som du skal styre din hjemmeside fra. Dette er en helt anden snak, som kræver sin egen klumme, idet der er utallige at vælge imellem og de alle har deres fordele og ulemper.