Der findes mange forskellige senge – hvordan finder du den korrekte for dig?

0
1297

Vi har alle været i den situation, hvor vores senge simpelthen ikke passer til os. Nogle gange vågner man efter få timers søvn kun for at have en ubeskrivelig smerte i ryggen eller også har der været en klump i sengen, som har presset på de forkerte nerver. Nogle gange sover man også i en seng med sin partner, som simpelthen er for lille til begge, og dermed må der være en part, som simpelthen sover værre end den anden. Alle disse ting kan give mere varige problemer såsom stress, stor træthed på jobbet eller mere kroniske skader. Derfor bør du være rigtig opmærksom på, hvilken seng, som du skal have fat fra Sengeguro.dk.

En af de nemmeste ting at vurdere, når du skal ud at have fat i en seng er, hvor stor denne seng nu engang skal være. Her er der en række spørgsmål, som man kan stille sig selv, for at få en idé om netop dette. Først bør du selvfølgelig vide, hvorvidt der skal sove en eller flere mennesker i sengen på en daglig basis, således at alle kan være i sengen på én gang. Samtidig skal du også tænke på, hvor meget plads du har, hvorend sengen nu skal stå. Den må selvfølgelig ikke fylde så meget, så der ikke er plads til for eksempel et natbord, men fylder den for lidt kan det også give problemer. Til sidst bør du tænker over, hvor meget du ruller rundt i søvne, så du ikke falder ud over kanten.

Hvordan får du den rigtige sengemodel?

Der findes en række forskellige sengemodeller, som alle har nogle forskellige karakteristikker, og dermed passer til en række forskellige mennesker i forskellige situationer. Den mest traditionelle sengemodel er den klassiske boxmadras, som i sin enkelthed består af en madras, som er blevet nedsat i en træramme. Denne model er meget fleksibel, da for eksempel to boxmadrasser let kan føres sammen til én større seng. Samtidig er boxmadrasser også lette at flytte, så derfor bør du også holde dette i mente. Du kan også investere en kontinentalseng. Denne er lidt dyrere boxmadrassen, men den er også højere, idet den består af flere forskellige madrasser, hvorfor den også kan give dig en helt anden oplevelse af komfort end normalt.

En lidt mere ukonventionel sengemodel, som man ikke ser alle steder, er den mere nymodens elevationsseng. Elevationssengen indeholder teknologi, som kan lade dig rejse sengen op i forskellige positioner. Dette har en række fordele. Først og fremmest er det ikke alle, som sover lige godt i den simple position, som man får med en traditionel sengemodel. Derudover gør det også, at andre aktiviteter er mulige i sengen. Dette er især muligheden for at kunne arbejde eller læser i sengen, da du kan befinde dig i en meget mere behagelig position. Dette gør dog også, at elevationssengen er dyrere end mange andre modeller, og dette er selvfølgelig noget, du skal huske på, når du vælger en sengemodel.