Gode råd til at vælge den rette maler

0
964

Hvis det ikke lige er din yndlingsbeskæftigelse at male, eller du bare ikke har tiden, så jubler du sikkert ikke når det igen er ved at være tid til at boligen, carporten, endegavlen eller noget helt andet igen trænger til en gang maling. I så fald er det en god ide at udlicitere jobbet til en professionel maler, men hvem skal du vælge, og hvor finder du egentlig den bedste til prisen? Det kan du læse mere om her i artiklen.

Gode grunde til at vælge en lokal maler

For det første kan det i langt de fleste tilfælde være en fordel at kontakte en maler i dit eget lokalområde. Det gør sig faktisk gældende for de fleste håndværkere og fagrupper, og det skyldes først og fremmest at en maler fra lokalområdet som regel vil gøre mere ud af at værne ekstra om sine kunder, og sikre sig at de er tilfredse med resultatet, end en maler der kommer langvejs fra, og som ikke skal hilse på dig nede i netto i overmorgen. En maler fra lokalområdet er ikke nødvendigvis den billigste maler, men det kan nemt vise sig at være den bedste maler til opgaven. Du kan se mere på malermaler og deres hjemmeside.

Indhent flere tilbud

Måske er du så heldig at have flere forskellige malere i dit lokalområde at vælge imellem. Hvordan vælger du så den rette håndværker? Det kan du bl.a. gøre ved at starte med at kontakte 2-3 malere, og invitere dem forbi for at besigtige opgaven, og derefter afgive et tilbud. Du skal huske at et tilbud både kan være for billigt og alt for dyrt, det kan selvfølgelig være svært at gennemskue når man ikke helt kender omfanget af arbejdsopgaverne, men hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det ofte fordi det er det.

Hvem har du tillid til

At lukke en håndværker som f.eks. en maler ind i dit eget private hjem kræver også en slags tillid, især hvis du ikke selv er hjemme når jobbet skal udføres. Det kan derfor være en god ide at få en god snak med maleren i første omgang om hvordan han har tænkt sig at gribe opgaven an, om han evt. kan give dig nogle gode råd, har forslag osv. Undervejs vil du nemlig kunne mærke om tilliden er der. Så er du nået langt i processen med at finde den rigtige maler til opgaven.