Hav det rette udstyr med, når du tager ud i en kajak

0
1637

Vi har masser af vand i og omkring Danmark. Der er derfor mange dejlige naturoplevelser at få i forbindelse med vand. Du kan gå tur, bade, fiske eller sejle, og du vil altid vende hjem træt og lettere i hovedet. Der er noget særligt ved vand. Det er dragende, det er fascinerende og det er skræmmende.

Du skal derfor altid tage dine forholdsregler, når du er i nærheden af vand. Du skal have respekt for det. Har du det, så kan du til gengæld få nogle skønne stunder, der er relateret til vand.

Holder du meget af at sejle i kajak, eller skal du først lige til at lære det, så er det vigtigt, at du er godt forberedt, inden du tager afsted.

Hav udstyret i orden

Det er sjældent nok, at du bare har din kajak og din pagaj. Der må noget mere kajakudstyr til, før du er ordentligt klædt på til en tur ud på det åbne vand. Det kan dels være nogle praktiske ting, som er rare at have med på turen, og dels kan det være nogle sikkerhedsmæssige ting, som du er nødt til at have med.

Vil du gerne vide, hvilke former for kajakudstyr du kan få, så sæt dig grundigt ind i dem, og overvej nøje, om det er noget, som du skal have med. Der er jo ret begrænset med plads i sådan en kajak, så derfor må du begrænse mængden af bagage.

Sikkerhed frem for alt

Da muligheden for opbevaring er ganske begrænset, så må du foretage en prioritering af det kajakudstyr, som du tager med. Da der skal først og fremmest være plads til sikkerhed, skal du tænke på. ting, som kan skærpe sikkerheden ombord. Først derefter kan du vurdere, hvad der i øvrigt er plads til i kajakken.

Der kan også være forskel på, om du skal sejle langs en relativ smal å eller i lille sø, eller om du skal ud på det mere åbne vand. Jo mere åbent vand, du skal ud på, des mere skal du tænke på sikkerhed. Du skal også have godt med frisk drikkevand med og en god madpakke. Dermed kan du klare dig på vandet i længere tid, hvis det skulle blive nødvendigt.

Hvilket kajakudstyr findes der?

Der findes forskellige former for kajakudstyr. Det kan være forskellige former for sæder – både til dig selv og eventuelt til et lille barn. Der findes vogne eller hjul til transport på land, der findes vandtætte opbevaringsmuligheder og der findes et udvalg forskellige pagajer.

Tjek udvalget, og find det kajakudstyr, som du har brug for. Det gør dine ture mere komfortable, og ikke mindst mere sikre. På den måde får du mere ud af dine kajakture, og du bliver mere sikker, når du opholder dig ude på det åbne vand.

Tag trygt afsted, og være klar til at tage imod alle de dejlige naturoplevelser, der venter dig derude. Kajaksejllads er hyggeligt og sundt, og så giver det dig en oplevelse af stor frihed.