Det kan være en fordel at kontakte en Entreprenør

0
1791

Det er ikke usædvanligt, at en entreprenør starter som en lille virksomhed og vokser sig derefter stille og roligt større. De kræver selvfølgelig, at de har succes med det, de laver. Det er langt fra alle små virksomheder, der får lov til at overleve og særligt i denne verden, er der hård konkurrence. Selve ordet kan dække over flere ting, men i Danmark er det oftest tilknyttet byggebranchen. Et firma af denne type kan vælge at tilbyde en totalløsning og at fuldføre hele projektet til en i forvejen aftalt pris. Dette har fordele for både arbejdsgiver og arbejdstageren. Dem, der udbyder projektet kan få en fast pris og undgår på den måde yderligere omkostninger. De vil ofte få en pris, der er lavere, end hvis projektet skulle varetages af flere forskellige firmaer. Firmaet, der får lov til at arbejde med projektet, kan arbejde mere effektivt, da de er specialiseret i større projekter.

En Entreprenør kan vokse sig større og få endnu flere projekter

For en virksomhed plejer det som regel at være opstartsfasen, der er den sværeste. Her vil der unægteligt blive begået fejl, men hvis disse fejl bliver brugt til at lære af, så er der potentiale for succes i fremtiden. Denne opstartsfase kan vare i flere år og populært siger man, at hvis en virksomhed begynder at lave profit efter fem år, så er det gået, som det skal. I starten kan der være behov for at tilbyde at udføre et stykke arbejde, hvor der stort set ingen penge er at tjene. Dette må gøres for at få skabt et kundegrundlag og for at få nogle referencer til at skaffe nye kunder.

Som tiden går vil kundegrundlaget automatisk vokse sig større, da erfaring og viden i virksomheden øges. Er ledelsen klog, så har de også valgt at investere nogle af de indtjente penge i virksomheden. Dette skaber potentiale for at kunne løse endnu større opgaver og derfor have mulighed for en øget indtjening. Dette giver også muligheden for, at kunne ansætte flere personer, som så igen kan blive specialiseret yderligere. Nogle af Danmarks førende entreprenørvirksomheder har en omsætning på flere milliarder per år og et resultat på flere hundredetusinde. Dette har selvfølgelig krævet store investeringer og ofte er disse virksomheder grundlagt i starten af 1900-tallet.

Det kan betale sig at få en mindre Entreprenør til at udføre arbejdet

Hvis man står og skal til at udbyde et projekt, så kan man med fordel indgå i dialog med nogle af de mindre og yngre firmaer. Gør man dette, så kan man muligvis få forhandlet projektet ned til en rigtig fornuftig pris. Det kan endda være, at firmaet som vælger at påtage sig opgaven ender med et finansielt underskud. Man løber dog en risiko, hvis man skulle vælge at gøre dette. Med en mindre virksomhed, der på samme tidspunkt er uerfaren, kan man risikere byggesjusk. Skulle dette ske, så kan man i værste fald være nødt til at opgive projektet, hvis det ikke står til at redde.