Køb af gammelt hus kræver mange gange eksperthjælp

0
1539

Der er mange ting at tænke over når man køber et gammelt hus. Jeg har efterhånden lidt erfaring med køb af gamle huse. Gamle huse skal selvfølgelig eftertjekkes, samt ses på af folk med de rette kompetencer og viden til at klare opgaverne. En vigtig ting er selvfølgelig, hvis nødvendigt, miljøsanering. Gamle huse gemmer ofte på hemmelige. Farlige hemmeligheder som farlige giftstoffer, kan være rigtig svære at slippe af med.

Danmark var ikke altid lige klog og miljøbevist

I gamle huse, finder man desværre ofte beviser på at Danskerne ikke altid var lige kloge og miljøbeviste. Det ses i gamle huse igennem alle de farlige giftstoffer der desværre mange gange gemmer sig der. Blandt andet bly er et stort problem, og ikke altid helt nemt at slippe af med. Bly findes mange steder i gamle huse, og kræver meget at få væk igen. Også jordforurening er desværre en ting der ofte også ses ved nedrivninger, og stammer også ofte fra dengang Danmark ikke var lige så miljøbeviste som vi er i dag. Ikke nok med jordforurening og bly, kan man ofte også se PCB-forurening og asbest i gamle huse. Da jeg første gang købte et gammelt hus, vidste jeg ikke at omfanget af gamle huse, med skadelige giftstoffer var så stort. Mit hus gemte på farlige hemmeligheder, og jeg måtte have professionelt hjælp ud. Det startede ud som et mareridt, og jeg troede at processen ville være hård og besværlig, men det var slet ikke så slemt.

Der er stadig håb!

Har du lige købt et nyt-gammelt hus, eller er du i gang med en nedrivning? Så er det i hvert fald på sin plads at få professionelle ud, til at komme og hjælpe dig. Miljøsanering er en vigtig ting, da vi gerne skal af med alle de farlige og miljøskadelige giftstoffer. Da jeg købte mit hus for mange år siden, ville vi rive den tilhørende staldbygning ned, og til min overraskelse, gemte jorden under sig på hemmeligheder. Igennem bekendte fandt jeg firmaet Preben Hockerup, der hjalp mig trygt, sikkert og hurtigt igennem et forløb med sanering, jeg ellers frygtede. Det var slet ikke så slemt som jeg turde håbe på.

Det er selvfølgelig vigtigt at det bliver gjort korrekt

Når vi taler miljøsanering er jeg klar over hvor vigtigt det er at det bliver gjort helt korrekt og lige efter bogen. Ikke nok med at giftstofferne kan være farlige hvis de får lov til at blive, de kan også sprede sig og være meget farlige for dem der udføre saneringen. Her er Preben Hockerup klart eksperter indenfor deres felt. De sikrede mig et trygt forløb, hvor jeg under hele forløbet var tryg, og følte at der var styr på alting. Hos Preben Hockerup, får man virkelig fornemmelse for hvor meget de har styr på deres fag og hvor dygtige de er til miljøsanering. Til sidst i forløbet blev der også udført kontrolmålinger, lavet dokumentation og evalueringer, hvilket gør at man som kunde føler sig meget mere sikker og tryg omkring hele processen.