Lån penge til boligen

0
9351

Trænger din bolig til at blive renoveret, skal taget skiftes eller skal køkkenet piftes op? Ligegyldigt hvad der skal ske med din bolig, betyder det, at der skal hives penge op af lommen, og ofte er det mange penge, der er tale om. Står der ikke en formue på kontoen, er der heldigvis mulighed for at låne pengene, og det behøver ikke engang at være svært.

Huset stiger i værdi

Hvis man skal låne penge i forbindelse med renovering af sin bolig, er det ofte lettere at låne i forhold til f.eks. forbrugslån, da boliglån for det meste betyder, at boligen stiger i værdi. Da boligens værdi stiger, betyder det også, at den kan sælges dyrere, hvis den skal sælges, og derfor har banken en stor sikkerhed for at få sine penge igen. At låne penge til boligen er derfor noget af det bedste, man kan låne penge til, da man får noget værdi for pengene, og det er samtidig penge, som man reelt set får igen ved salg af huset.

Lån i friværdi

I de fleste tilfælde har man også lånt penge i forbindelse med køb af huset, hvor man typisk har optaget et kreditforeningslån. Hvis man har betalt en del af sin gæld af, vil man have opnået en friværdi i huset. Friværdien udregnes ved at tage 80 % husets værdi og trække sin nuværende gæld fra. I stedet for at optage et nyt lån kan det være fordelagtigt at låne i denne friværdi ved at forhøje sit nuværende lån.

Dette skyldes, at man kan spare en del af omkostningerne ved at optage et lån, og samtidig er renterne på et kreditforeningslån for det meste lavere end ved f.eks. et banklån. Dette kræver dog, at man har en friværdi, der er høj nok i forholdt til, hvor mange penge man skal bruge, da man aldrig kan belåne huset med mere end 80 %.

Ifølge Politiken er det slutteligt svært at låne i friværdien som ældre borger, hvilket du kan læse mere om i deres artikel.