Linoleumsgulve er det perfekt valg til det perfekte køkken

0
2085
HPIM0169.JPG

Du finder ikke gulve der er mere slidstærk en linoleum. De holder i massere af år, og som du måske ved, så har de den store fordel, at genstande ikke smadres mod dem. Og til forskel fra et trægulv, så sætter de sig ikke over en årrække. Heller er de på samme måde sårbare over for fugt og svingende temperature. De sidder for at sige det lige ud: “Rigtig godt fast!” Som man siger på godt jysk. Noget du måske har stiftet bekendtskab med, hvis du kommer fra Horsens eller Vejle fx. Især for børnefamilier kan de være en utrolig god investering. Der er mange børn, der hælder mere til den bløde overflade, som stærke linoleumsgulve kan tilbyde. End fx klinkegulv og andet hårdt. Desuden er det en større glæde at have mormors gamle porcelæn stående, da man er sikker på at børnenes hænder, der stadig er i gang med at lære deres motorik, kan bære dem over til bordet. Dette vil i et køkken med klinkegulv nok for nogle give anledning til smalle øjne og ekstra opmærksomhed.

HPIM0169.JPG
HPIM0169.JPG

Barnet skal have plads og lov til at bære ting. Det er helt sikkert. Ansvaret i sådan en situation er godt at give fra sig, så barnet kan vende sig til at gå på gulve uden at være bange for at tabe noget. Det vil være en god investering i børneopdragelse. Men ikke mindst vil det være en god investering tidsmæssigt også, da du samtidig kan tage dig af den vigtige madlavning. Sådan bevares overblikket: uddel opgaverne og læg gulve der er lavet til at blive brugt. Ja, det er ikke nogen hemmelighed, at der faktisk findes gulve, som ikke er skabt til at bruges, men mere minder om et ornament.

Hvorfor ikke vælge linoleumsgulve, der har en rigtig lang levetid?

Det handler ikke bare om udseende, når du skal vælge gulv til køkken, ny lejlighed, stue, arbejdsrum, kælder, læserum, udestue, entré eller andet. Det handler om SÅ meget mere. Kvalitet er et af kodeordene ved køb af linoleum. Det holder til mange år og kan virkelig bruges på mange forskellige måder. Desuden er det utrolig let at lægge – du kan faktisk gøre det selv, hvis du anskaffer dig det rigtige værktøj til at skære til og udbrede limen. Men selvfølgelig er professionel hjælp at foretrække, da man er sikker på at det sidder lige præcis som det skal. Det gør det fordi det er lagt med mange års erfaring.

Det handler også om omgivelserne. Måske bor du i nærheden af Skanderborg søernes blålige farve, og vil gerne matche linoleumsgulve med dette? Prøv det selv, og du vil opdage hvor let det er at arbejde i. Du har måske stiftet bekendtskab med andre slags gulve, måske endda også prøvet at lægge et selv for få år tilbage? Hvordan gik det? Tit kan en sådan opgave være større end man lige tror. Især hvis man starter uden den ordentlig forberedelse, måske et skævt eller fugtigt underlag. Så kan man altså godt se sig om efter ekstra penge, da udgifterne hurtigt vil stige. Få det lavet ordentligt første gang. Det virker, og man vil altså virkelig nyde den daglige gang over et gulv, hvor der ikke lige er en flap, der står op i hjørnet.