Montering og vedligeholdese af tagrender på Sjælland

0
1699

Tager du dine tagrender for givet? Det gør du muligvis, for det gør de fleste af os. Tagrender tager sig gang på gang af dit hus og redder huset, når store mængder regn og sne truer.

Få en professionel til at hjælpe på Sjælland

Det kan godt være at det lyder nemt og ligetil, men det kan være et større opgave, end man lige regner med. I mange tilfælde kan det være en god idé at få hjælp fra en professionel. Hvis der er behov for montering af ny tagrende på Sjælland, så findes der nogle rigtig fornuftige firmaer, som fx JC Tagservice, som står klar til at hjælpe.

Har du brug for vedligeholdelse af dine tagrender, så kontakt en professionel, eller prøv selv at rense din tagrende. Herunder finder du en lille kort guide til, hvordan du kan vedligeholde dine tagrender.

Vedligeholdelse og reparationer af tagrender

Det er vigtigt at vedligeholde sine tagrender, da de arbejder hele året rundt. Hvis man negligere sine tagrender kan det nemt komme tilbage og bide en i bagen senere, og blive en dyr fornøjelse og ikke mindst frustrerende. I værste tilfælde kan kan en dårlig fungerende tagrende i længden påvirke dit hus fundament og struktur.

For at holde dine tagrender i god stand, så er det vigtigt at du vedligeholder dem løbende. Se her hvordan du kan vedligeholde dine tagrender, før problemerne opstår.

For at komme op til tagrenden, kommer du i første omgang højst sandsynligt til at have brug for en stige.

  • Hvis din tagrender har beskytter, så fjern den først.
  • Fjern herefter alle grene, blade eller andet skidt der har samlet sig.
  • Brug din haveslange til at rense den igennem, og se om vandet løber ordenligt.
  • Tjek at din tagrendes afløb ikke er stoppet til. Du kan her bruge en haveslange til at stoppe op, og rense ud.

Altid sørg for at sikkerheden er i top, hvis du selv skal rense din tagrende. Du bør aldrig forsøge at gå ud på taget, og rense derfra. Altid brug en stige. Vær helt sikker på, at din stige står stabilt og sikkert, inden du bevæger dig op. Sørg for at placere din stige langt nok væk fra huset, til at give en god vinkel, som ikke kommer til at falde bagover. Sørg altid for at have én hånd på stigen, også når du renser tagrenden.

Der er også en række værktøjer, som gør det hele lidt nemmere. Se her hvilke værktøjer, som du bør bruge, når du renser din tagrende.

  • Handsker: du kan bruge dine normale have-handsker her, hvis du har et par. Ellers benyt et par solide arbejdshandsker, som har et godt greb, så du kan holde ordenligt fat i stigen.
  • Planteske: En planteske eller lignende redskab til at rense skidt og møg ud af tagrenden.
  • Stige: Det siger sig selv, at du får brug for en stige for at nå derop. Sørg for at bruge en stige af god kvalitet, og som passer til opgaven.
  • Haveslange: Du får brug for en haveslange til at rense ud, og tjekke om vandet løber ordenligt.
  • Affaldspose: Altid godt at have til at smide alt skidtet ud i.
  • Gammel ske eller kniv: God idé at have med, hvis du nu får brug for at skrabe eventuelt størknet skidt af.

Få en professionel til at hjælpe

Det kan godt være at det lyder nemt og ligetil, men det kan være et større opgave, end man lige regner med. I mange tilfælde kan det være en god idé at få hjælp fra en professionel.