Sådan kommer du igang med den sunde livsstil

0
1156

Jeg har haft mange klienter, der ønsker at ændre deres dårlige vaner. Hvad end det er dårlige spisevaner eller bare generelle dårlige vaner. At ændre sin livsstil tager tid, så have noget tålmodighed. Rom blev ikke bygget på en dag.

 

Det første skridt mod en sundere livsstil, er små skridt og masser af tålmodighed. Og med små skridt, så mener jeg små myrer skridt. Jeg har samlet et par gode råd til, hvordan du kan få en god start på den sunde livsstil. Men gode råd kan kun så meget, så det er op til dig at følge dem. Jeg tror på dig.

 

Derfor skal du ikke starte på en diæt

Mange forbinder diæter med vægttab, og kickstarten til en sundere livsstil. Det er det også til en vis grad. Ulempen ved diæter, er at de ikke er holdbare på længere sigt. Diæter er faktisk oftest årsagen til en vægtøgning.

 

Du bør altid gå efter at spise varieret. Dermed ikke sagt, at du ikke må spise kage eller slik. Alt med måde, så længe at der er en balance. Jeg elsker selv chokolade, og jeg vil aldrig være det foruden. Opskriften til en holdbar og sund livsstil, er balanc. Jeg spiser sundt og varieret 80% af tiden, og de resterende 20% er til chokolade og vin.

 

Et godt råd, er at planlægge dine måltider. Du kan eventuelt lave en madplan for en uge ad gangen, så du ikke bliver fristet til at bestille junkfood. En ting, jeg altid sørger for at have i mit køleskab, er en detox juice juice fra Slowjuice Copenhagen. En friskpresset grøn juice, som er spækket med antioxidanter og vitaminer, er altid en god måde at starte dagen på. Hvis du laver IF (Intermittent Fasting), så en detox juice en fremragende måde, at bryde din faste.

Får du nok søvn?

En af de vigtigste ting er søvn. Vigtigheden af en god kvalitetssøvn kan ikke overvurderes. Dårlig søvnkvalitet kan påvirke din insulin niveau, forstyrre dine appetit hormoner, reducere din fysiske og mentale ydeevner.

 

Endvidere, så er søvnmangel en af de største årsager til vægtøgning og fedme. En undersøgelse har vist, at børn og voksne med søvnunderskud har henholdsvis 89% og 55% større risiko for at blive overvægtige.

 

Jeg vil derfor anbefale dig, at få styr på din døgnrytme først og fremmest. At have energi nok til dagen, er en vigtig forudsætning for at kunne klare dagens strabadser, og for at vedligeholde den sunde livsstil.

Husker du at indtage nok væske?

Det er vigtigt at holde din krop hydreret. En dehydreret krop vil typisk komme til udtryk i form af hovedpine og en generel dårligere præstationsevne. Vi kan overleve uden mad, men vi kan ikke overleve uden vand. En voksen krop kan består af op til 60% vand, vores hjerner består af 73% vand, vores lunger af 83% vand, huden 64% og muskler og nyrer består af 79% vand.

Så husk at drikke rigeligt med vand i løbet af dagen. Et godt råd, er at tage et glas vand ca. 30 min. Inden et måltid. Vand giver en mæthedsfornemmelse. Oftest når du føler sult, så er det ikke en rigtig sult. Det er derimod din krop, der gerne vil have vand. Som jeg tidligere nævnte, så kan jeg helt klart anbefale dig, at skaffe nogle grønne juices. På den måde kan du også være sikker på, at få en hel masse god energi, næringsstoffer, antioxidanter og vitaminer.