Skal du have nyt plankegulv? Vælg de rette planker til dit behov

0
2081

Hvis du står overfor, at skulle vælge nyt gulv til hjemmet, så er massive plankegulve et fornemt valg. Et massivt plankegulv har flere funktioner; det er smukt og giver et hyggeligt udtryk i hjemmet, mens gulvplanker af god kvalitet udstråler god stil, holder på varmen og virker fugtighedsregulerende. Samtidig kan et massivt plankegulv uden problemer kombineres med andre typer gulve – herunder fliser og tæpper. Plankegulvet er altså en sikker vinder, når det kommer til nyt gulv til hjemmet.

Når du har besluttet dig for, at du skal have et plankegulv, så kommer næste dilemma, for hvilke gulvplanker skal det så være? Træsorterne har forskellige fordele og der er så mange forskellige at vælge imellem, at det kan være rigtig svært at vælge dem, der lige passer til dig.

Hvilken type gulvplanker?

Hvis du ønsker dig et massivt plankegulv, der kan holde i rigtig mange år, så er egetræsplanker et rigtig godt valg. Egetræ er en solid træsort, der kan sikre robusthed til dit gulv. Det er både praktisk og holdbart, idet egetræ er en meget modstandsdygtig træsort. Det betyder også, at det kan holde til daglig brug, tab af redskaber, samt stilethæle eller lignende. Egetræets struktur er ofte meget livlig og gulvets udtryk bliver derfor meget dekorativt, hvis du vælger denne type gulvplanker.

Ask er, ligesom eg, en tung og hård træsort, der har et lyst, levende og meget dekorativt udseende. Det er altså en træsort, der er særdeles velegnet til plankegulve og en solid træsort, der er meget modstandsdygtigt. Der hvor aske og eg adskiller sig fra hinanden er, at eg er mørkere og mere brunligt, mens ask får et nærmest hvidligt udtryk. Du skal dermed gøre op med dig selv, hvilket udtryk du ønsker dit gulv skal give i hjemmet.

Douglas træ er en almindelig amerikansk træsort, der er yderst populær, når valget falder på et nyt plankegulv. Det er en nåletræsort, der ligesom rødgran også bruges til fremstilling af paller og stolper. Douglas er en blødere træsort end eg og ask og er derfor ikke ligeså modstandsdygtigt som de solide træsorter. Til gengæld er douglas træ en væsentligt billigere træsort, og netop derfor er gulvplanker i douglas yderst populære. Så nu er der bare tilbage at vælge. Hos gulvplanker.dk finder du et bredt udvalg af gulvplanker i henholdsvis eg, ask og douglas.