Vælg det rigtige husnummerskilt til din bolig

0
824
An Afghan girl carries supplies she received at a clinic on Camp Clark, Khowst province, Afghanistan, Dec. 22, 2009. (U.S. Army photo by Staff Sgt. Andrew Smith/Released)

Du kender det måske: Du er på vej til en adresse, som du ikke har været på før. Du følger slavisk telefonens GPS-anvisninger, samtidig med at du konsulterer husnumrene på murværket. Men hov, hvad er nu det, hvor er husnummeret? Du kigger på telefonen, du burde være på det rigtige sted, men du har ingen måder at være sikker på, da husnummeret ikke er til at finde nogen steder. Et manglende husnummer kan desværre forvirre, selv den mest garvede vejfinder.

Det er en frustrerende situation at stå i, og den kan heldigvis ganske nemt undgås. Et ordentligt husnummerskilt kan gøre en stor forskel, både for dine gæster og selvfølgelig postbuddet. Samtidig signalerer det også til omverdenen, at her bor der en familie. Ved at vælge det rigtige husnummerskilt, kan du samtidig sætte et personligt præg på din bolig. Mulighederne er mange og du kan på mange måder få det, som passer til din personlige smag.

Hvad siger loven om husnummerskilte?

Ifølge loven er det ejendommens ejer, som skal sørge for at opsætte det korrekte husnummer. Dette skal være placeret, så det er muligt at orientere sig fra det vejareal, som støder op til boligen. Derudover, så bør du orientere dig hos din kommune, om din bopælskommune har nogle korrekte krav til husnummerskiltets udformning. Dette kunne eksempelvis være, om hvorvidt husnummeret skal være oplyst. I tilfælde af, at der skulle ske en ulykke eller nogen i nabolaget skulle have brug for en ambulance eller en brandbil, så er det vigtigt at redningsfolkene har mulighed for at lokalisere den rigtige adresse eller blot at de er på rette vej. Altså er det ikke helt ligegyldigt, om du har monteret et husnummer eller ej. Ønsker du at blive klogere på lovteksten, så kan du med fordel konsultere loven om bygnings- og boligregistrering. Denne er også bedre kendt som BBR-loven.

 

Kun fantasien sætter grænser

De fleste ønsker at give et godt førstehåndsindtryk. Dette gælder også når gæster ankommer til dit hjem. Ved at vælge et husnummerskilt som passer til dit hus og samtidig repræsentere det indtryk som du ønsker at give, opnår du netop dette resultat. Et godt udgangspunkt er at vælge skilte i materialer som kan holde til både vejr og vind. Dette sikre samtidig, at du kan få glæde af dit husnummerskilt, i mange år fremover. Mange husnummerskilte er lavet et holdbart PVC-materiale. Hvis du er en rigtig gør-det-selv haj, kan du også kaste dig i og lave det selv. Men du kan også med fordel købe skilte som er produceret på forhånd og derved blot selv stå for monteringen. Bestil et nyt husnummer her. Hvis du har brug for inspiration, så er klassiske farver som sorte og hvide skilte altid gode valg. Særligt hvide skilte kan også ses i lys svage omgivelser. Hvis du fortsat er i tvivl, så kan du lade dig inspirere af dine omgivelser og hvilke farver som i forvejen omgiver dit hjem. Husk, at det samtidig er godt naboskab at have styr på dit husnummer.