Værd at vide om varmepumpe Fyn

0
1666

Fyn er et af de steder, hvor der er mange, der vælger at have en varmepumpe som opvarmning. Det skyldes, at der er mange, der bor på landet. Her er der ikke mulighed for at være tilkoblet fjernvarme. Så er en varmepumpe en god løsning. Også i sommerhusområder er varmepumper populære.

Du kan vælge mellem luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper. De kan begge bruges, hvor der ikke er adgang til fjernvarme. Vvs-teks.dk har stor erfaring med at sætte varmepumpe Fyn op. Du kan derfor få nem og hurtig hjælp af dem, hvis du ønsker en ny varmepumpe eller vil have skiftet den gamle. Du kan læse mere om dem her http://www.vvs-tek.dk/varmeloesninger/varmepumper.aspx.

Hvilken varmepumpe Fyn skal jeg vælge?

En luft til luft varmepumpe fungerer ved, at den tager varmen fra luften og puster den ud i rummet indenfor. Den har derfor både en udedel og en indedel. Lige gyldigt hvor koldt det er uden for, vil der altid være noget varme i luften, som varmepumpen kan hive ud af den.

En luft til luft varmepumpe har også en udedel og en indedel. Her er indedelen koblet til varmtvandsbeholderen. Varmen fra luften udenfor varmer derfor vandet i beholderen op. Det gør, at du både får varmt vand og varme i din radiator.

Hvilken varmepumpe du skal vælge afhænger derfor af flere ting. En luft til luft varmepumpe sidder i et rum. Herfra vil varmen sprede sig til resten af huset. Hvis du har et lille hus eller et lille sommerhus, kan den derfor være en god løsning. Særligt hvis du har en god løsning i forhold til varmt brugsvand.

Med en luft til vand varmepumpe får du mulighed for at varme hvert enkelt rum op. Det er derfor en god løsning, hvis du har et stort hus. Derudover får du også varmt brugsvand.

Placer varmepumpe Fyn væk fra soveværelset

Begge typer af varmepumper larmer lidt, når de hiver luft ind. Det er derfor en god ide at placere udedelen langt fra dit soveværelse. På den måde slipper du for lydgener fra pumpen.

En stor fordel ved luft til luft varmepumpen er, at den kan bruges som klimaanlæg. På varme sommerdage kan du dermed køle dit hus ned med varmepumpen. Det handler egentlig bare om at vende processen. Det betyder, at varmepumpen tager den varmeluft i stuen eller køkkenet og puster den ud gennem udedelen. Det er derfor også en god ide ikke at placere sin udedel på varmepumpen lige op af terrassen, så kan der nemlig blive meget varmt. Plus der er alle generne fra larmen, som man jo heller ikke har lyst til at høre på.

Det handler derfor om at finde en god placering til din varmepumpe, hvor den sidder centralt i huset. Det kan enten være i køkkenet eller stuen, men hvor den ikke er for tæt på soveværelserne eller terrassen. Af hensyn til lyden. Hvis du ikke har andre varmkilder i huset, kan det også være rart at have varmepumpen tæt på badeværelset, så noget af varmen kan sive derud.