Anvend Coravin og undgå at ødelægge din årgangsvin

0
1826

Anser du dig selv for at være vinentusiast? Er du ekspert, vinkender eller bare interesseret? Og har du dertil en samling af værdifulde årgangsvine? Så vil du helt sikkert have interesse i at lære mere om Coravin. Coravin er et redskab som giver dig mulighed for at drikke din vin uden at åbne for den. Eller det vil sige, du kan nyde din vin uden at ødelægge korken på den flaske, du vil prøvesmage. Det lyder måske umuligt, men det er bestemt også en avanceret teknologi som lader det ske.

 

Du behøver ikke være ekspert eller vinkender for at kunne se værdien i det fantastiske redskab Coravin er. Bevaring af de bedste vine har været vigtigt for menneskeheden lige siden vinens oprindelse, og i dag er vi kommet skridtet videre i vores higen efter at bevare vores vine så længe som muligt.

 

Hvordan fungerer Coravins produkter?

 

Coravin fungerer således, at instrumentet som har et håndtag og en tud, monteres på den pågældende flaskes hoved. Herfra anvendes en nål som sidder på indersiden til at bryde igennem korken. Det fungerer altså meget som en normal proptrækker. Der hvor genistregen kommer ind i billedet er gennem den idé som lader Coravin forsegle vinen inde i flasken.

Det der sker, efter hullet er boret, og vinen er hældt på glas, er, at hullet lukkes med stoffet argon. Argon er en tung ædelgas som beskytter vinen i flasken mode oxidering. Det er den proces som er så skadelig for vinens smag og holdbarhed. Argon er dertil også både duft- og smagløs, så gasarten vil heller ikke påvirke vinens kvalitet.

 

Hvor længe kan Coravin bevare en åbnet vin?

 

Officielt lover Coravins produkter, at vinen kan holdes så god som ny, i flere måneder efter du første gang åbner den ved hjælp af Coravin. Der er dog gjort tests som viser, at vinen reelt kan holde samme smag i flere år efter åbning. Man har gjort tests hvor op til 25 % af flaskens indhold har været tappet, og efter denne behandling har vinen beholdt den samme smag i op til et år efter flaskens åbnings. Man har udført tests i 2005 og 2009 som har påvist, at vin åbnet med hjælp af Coravin har kunnet bestå lakmusprøver op til 5 år efter sin første åbning.

 

Det er naturligvis ikke bare banebrydende for privatpersoner, men i særdeleshed også for virksomheder og restaurationer. Det kan altså være en smart investering at gøre sig, hvis man handler i vine.

 

Hvordan skal Coravins produkter vedligeholdes?

 

Når du ejer en vinåbner fra Coravin, er der ikke meget mere, du skal tænke på. Det eneste du behøver at gøre i forhold til at holde maskinen kørende, er at købe patroner fra tid til anden. Disse patroner er argonfyldte og vil sikre, at du kan forsegle vinen efter åbning. Hvis oplukkeren ikke har tilstrækkeligt argon ved anvendelse, kan det skade kvaliteten af din vin. Det anbefales derfor altid at have ekstra patron på lager.