Gode råd til et mere sikkert hjem

0
1566

Det kan godt være, at det ikke er lige så sjovt at tyverisikre ens hjem, som det er at indrette det, men det er lige så nødvendigt. Ifølge tal fra DKR.dk bliver der i gennemsnit begået 32.000 indbrud i private hjem om året i Danmark. Over halvdelen af alle indbruddene sker i løbet af dagtimerne, og især når i de perioder, hvor mange er ude og handle ind og få styr på andre ting. Derudover er de værste dage fredag og lørdag, hvor der bliver begået flest indbrud.

Her får du et par gode råd til, hvordan du kan gøre livet lidt sværere for indbrudstyvene.

Sikre dine døre ordenligt

Lad være med at gøre det alt for nemt for indbrudstyven, og sørg for at du låser dine døre. Altid lås dem, når du forlader dit hjem. Det er også en god idé generelt bare altid at låse dem, også når du er hjemme, og især når du sover.
Tag en tur rundt og tjek alle dine døre. Tjek at alle dørkarme og hængsler er stærke og sikre. Hvis du har en brevsprække, så tjek om det er muligt at stikke en hånd igennem. Få eventuelt et barn til at prøve også, hvis dine hænder er for store selv. Få eventuelt installeret en deadlock lås, hvis du ikke allerede har.

Få en ordenlig tyverialarm

Du bør helt sikkert få fundet en ordenlig tyverialarm til dit hjem, fx tyverialarm fra Miraca.  Det er også muligt at sætte alarmsystemer op selv, men der er mange fordele ved at få nogle professionelle ud og sætte det op for dig. På den måde er du sikker på, at det hele spiller. Der findes modeller og opsætninger til alle budgetter, så du kan være sikker på, at du kan finde noget der passer til dine behov.

Tjek dine vinduer

Sammen med dine døre, så er vinduerne det mest normale sted at tyvene kommer ind igennem. Få tjekket alle jeres vinduer igennem, og sørg for at der er en ordenlig lås på dine vinduer. De gode gamle hasper, som de fleste af os kender er simpelthen for nemme at dirke op. Udover at sikre dine vinduer, og sørge for at de kan låses ordenligt, så kan man selv gøre lidt ekstra. Du kan plante nogle ordenlige robuste hække foran dine vinduer, gerne en tornehæk.

Få god belysning

Tyveknægte og andre banditter bryder sig ikke om at være synlige. Det kan være en god forebyggelse at få opsat en god udendørs belysning. Sørg for at have det i alle de små afkroge, ved garagen, stier og andre steder, hvor de typisk vil bevæge sig mod. Det kan også komme dig selv til gode, når du kommer hjem i mørket, og du ikke kommer til at falde over en af ungernes legetøj.
Overvej eventuelt at få opsat bevægelsesdetektor. Du kan også få det sat op med soldrevent lamper, så du sparer på din energi.

Hav styr på dit internet

Det kan godt være, at det ikke er lige så åbenlyst som de andre punkter, men med vores mere og mere digitale verden, så er din internetforbindelse også noget de kriminelle kan udnytte. Sørg for at få opsat din Router ordenligt og sikkert. Sørg for at bruge stærke kodeord – brug evt en password generator her. Opsæt din firewall.

Hvis du lige er tilflyttet et nyt kvater, så kontakt eventuelt dine nye naboer, og hør om de har nogle gode råd. Det kan også være at de allerede har et selskab de benytter til deres sikring, som du eventuelt kan benytte også.