High-tec badmintonsko er det nye på markedet

0
1239

Indlægget er lavet efter at have læst en del på sport-net.dk: Badmintonsko

 

Nye badmintonsko?

Hvis man har til opgave at finde den helt rigtige badmintonsko er noget af det mest vigtigt at lede de sko som passer til dine behov. Som tidligere top spiller har jeg uden tvivl slidt en hel del forskellige sko til badminton samt har spillet nærmest fra begyndelsen da man trænede i bare tær tæt på, eller mere præcist at vi spillede med et par badmintonsko hvor der set i bakspejlet kun var en lav sål af gummi og så ikke andet. Man må egentlig undre mig over at folk ikke blev udsat for flere uheld den gang, men knæene må have været vænnet til det ikke så bløde fodtøj, eller også gik det hele bare mindre hurtigt den gang. Lige meget hvilken en af forklaringerne det er, så må jeg nikke genkendende til at det er en massiv udvikling som er fundet sted gennem årene og man kan få meget innovative badmintonsko til denne dags badminton.

 

Kæmpe udvikling

Som det fremgår af tidligere, så har man en gang nærmest spillet i bare tær, fordi skoen har været af så ringe kvalitet. Derfor har man i dag udviklet det man kalder high-tec badmintonsko, der passer helt perfekt til badminton og hjælper og gavner spilleren i høj grad. Sådan en god high-tec badmintonsko, er der særligt et mærke der har været forgangsmand for, nemlig japanske Yonex, som i gennem de sidste par årtier har været de bedste inden for udstyr til badminton. De har med deres betydningsfulde teknologiske vinkel til badmintonsko været nogen af dem, der har været med til at påvirke udviklingen videre fra de forhenværende flade sko uden stødabsorbering, til de high-tec badmintonsko, som efterspørges på dagens markedet. Udover en rigtig god stødabsorbering, skal en god badmintonsko også indeholde en god stabilitet for din fod, så man også mindsker vrid og belastninger.

 

Støtte til foden

Nogen af de vigtigste dele i en badmintonsko er støtte, da man for det meste løber i zigzak 70% af tiden. Hvilket stiller voldsomme krav til fronten på en badmintonsko, pga. alle spillere lægger hoveddelen af kropsvægten på den yderste del af foden når man skal ændre position sidevejs på en badmintonbane. Der vil være forskellige ting til at opnå mere stabilitet når vi udvikler sko til badminton, en af de mest anvendte er at forme en lille klo på den udvendige side af det forreste af skoen der tilføjer mere støtte fra bunden og op til toppen. En af de andre tilgang er at lave overdelen mere ufleksibel på den ydre side, men det kan også ende med et par badmintonsko som kan være knap så lækre at benytte når man spiller og derfor er denne metode ikke så udbredt.

 

To typer af fødder, find den rigtige

Hvordan skoen sidder på foden er ekstrem betydningsful. Netop her taler man altid om 2 anderles pasformer, en smal samt en normal. Mange spillere har en tendens til at tro de har en bred fod og de i denne henseende skal bruge en ekstra bred badmintonsko, men faktisk er det overflødigt at være bekymret for brede fødder, jeg vil egentlig sige at langt de fleste der siger de har brede fødder i virkeligheden har en almindelig fod. Hvis man har en bred fod vil en sko blot give efter og forme sig efter ens fødder, så det er ikke et så stort problem. Der hvor der kommer en udfordring er hvis man som spiller har fødder der er smalle. På grund af de mange løb fra side til side hvor skoen helst skal sidde tæt til og derfor er det vigtigt at man ikke kan glide fra side til side i dem. Så hvis man er født med smalle fødder er det meget vigtigt at man får en badmintonsko der har en smal form, ellers vil man have stor mulighed for at vrikke om og man vil blive langsom når man spiller, da foden vil skøjte rundt inde i skoen.