Hold øje med lumen, når du køber GU10 LED Dæmpbar

0
1993

Når man køber almindelige pærer, ser man på watt. I en glødepære siger watt noget om lysstyrke. Det vil sige, hvor meget pæren lyser. Hvis man gerne vil have en kraftig pære, skal man have mange watt. Hvis man gerne vil have en svagere pære, vælger man en med færre watt. Når man køber LED pærer som GU10 LED Dæmpbar pærer, skal man se efter lumen. For LED pærer er lumen et udtryk for, hvor kraftig en pære er. Det vil sige, hvor meget lysstyrke den har.

Osram_4½W_LED_light_bulb_with_GU10_screw

Der er forskellige situationer, hvor man gerne vil have en kraftig pære. Det kan være, når man laver mad. En LED pære skal have mange lumen for at være kraftig. 1520 lumen svarer til 100 watt. Der findes flere oversigter på nettet. Så kan man nemt se, hvor mange lumen der svarer til watt.

Når man køber GU10 LED Dæmpbar, skal man også tænke over lumen. Man skal tænke på, hvor kraftigt man vil have sin lampe til at lyse. GU10 LED Dæmpbar kan dog dæmpes. Det betyder, at man kan vælge en meget kraftig pære. Men at man så kan dæmpe den med en lysdæmper. Man behøver derfor ikke at være bange for at vælge en for kraftig pære. Man kan altid dæmpe den igen. Det vil man typisk gøre i rum, der har flere funktioner.

Det kan også være for at skabe en aftenstemning. Eller hvis ens barn er bange for mørke. Man kan for eksempel skrue ned for lyset i entreen. Så er der stadig lidt lys. Så kan det være, at barnet selv tør gå på toilettet om natten. Så slipper man selv for at stå op.

Man kan også bruge lysdæmperen til at skabe stemning i et rum. Hvis man holder fest i sin spisestue, hvor man først skal spise og bagefter skal danse. Så er det rart at have forskellige lysindstillinger.