”New York-gulve” tager over

0
2297

screenshot_3

Det dansk-danske begreb ”New Yorker-gulve” kommer nok fra have set serier og film, som foregik i New York, nok nærmere Brooklyn hvor bygningerne er gamle industribygninger og derfor har epoxy gulv. Et New Yorker-gulv i BoBedre er for amerikanerne et ganske almindeligt epoxy gulv.

Så lad os slå fast: et New Yorker-gulv er et epoxy-gulv.

Og lad os tilføje:

Du kan ikke få et New Yorker gulv i din ejerlejlighed eller ganske almindelige hus, teknisk set kan du, men det vil andre være det samme. For når du tænker på et new yorker-gulv tænker du vel også på 3-4-5m høje vægge, som måske er mørke og har store vinduer?

Et gulv er ikke bare et gulv. Det er, som væggene også er, rammen i det totale billede og er med til at sætte stemningen i billedet du vælger.

Så inden du går i krig med dit New Yorker projekt skal du vide, du nok bliver skuffet over det færdige resultat.

Hvis du er indforstået med du ikke kan få din lejlighed til at ligne noget fra en serie, så synes vi du bør lytte med nu:

Sådan får du New Yorker gulv

Første har vi 2 spørgsmål:

Har du et trægulv?

Det skal fjernes. Væk med det.

Har du gulvvarme?

Det bliver en dyrfornøjelse. Den vil skulle fjernes, omstruktureres og lægges igen og vil derfor være spild af penge for dig.

Du bør virkelig få en fagmand til dette. Gå igennem HmGulve.dk og find den rette mand dertil.

Vi har dertil snakket med HmGulve.dk som fortæller: ”Et New Yorker gulv er et betongulv, på godt dansk. Et sådan gulv vil kræve man fjerner hele fundamentet i ens gulv. Det kan man godt selv gøre, og derfor spare måske 1000-2000 kr. Køb en opbrydsningshammer dertil. Når dette er gjort, bør du ringe til en ekspert, som kan ligge betongulvet. Bed ham gøre det klar til epoxymaling, sådan du selv kan male det.”

Vi har i den anledning kigget på hvad epoxymaling koster og konklusionen må være at priserne er alt fra 100 kr. – 250 kr. pr. M2.

HmGulve.dk vurdere at med et trægulv, som man selv fjerner og køb af epoxymaling, lægning af beton og pudsning af denne vil løbe op i 30.000 kr. inkl. moms for 80 m2.