Indendørs sjov og spas med børn

0
2047

Når man bor i Danmark, er det nødvendigt at have nogle sjove og dejlige aktiviteter som man kan lave indendørs. Det gælder for børn såvel som for voksne. Når man er i naturen kommer det ofte nemmere til én. Især børn er gode til at gå på udforskning i naturen. Men indenfor kan det være sværere. For ikke at komme til at synke hen foran fjernsynet, er det godt at have nogle gode lege, aktiviteter, møbler og legetøj som man kan hygge sig med.

Leg med dit barn. Alt efter barnets alder findes der mange sjove lege du og dit barn kan hygge jer med. Et lille barn kræver ikke meget.

 

  • Borte borte tit tit, er en klassiker, som ikke kræver andet end dine hænder og dit nærvær. Hænderne tages op for hovedet og væk igen, hvorved kontakt mellem dig og dit barn genetableres. Det er sjovt og nemt og kan leges hvor og når som helst.
  • Sang og bevægelse. At bruge stemmen og bevæge kroppen er både sjovt for voksne og børn. Sæt noget rytmisk musik på, eventuelt med børnetekster og dans derudaf med dit barn. Lær teksterne og syng med og lev jer ind i tekstens historie. En leg der er god når der skal være lidt mere gang i den.
  • Kig på ting. Babyer har slet ikke brug for lige så meget stimulering som større børn. Bare det at ligge og kigge på ting og måske gribe ud efter dem, er nok for en baby. En sjov uro i flotte farver er optimal for et lille barn. Lad dit barn ligge og kigge på det og respekter hvis de kigger væk – når babyer kigger væk er det fordi de har brug for at hvile hovedet, hvorfor det er vigtigt at respektere deres små pauser.
  • En sansegynge er en smart og sjov ting for både små og større børn. Gyngen kan hænge i stuen eller på barnets værelse, alt efter alder. I gyngen kan barnet både lege og slappe af med en bog eller bare med gyngens bevægelser. Gyngen er også god fordi den stimulerer barnets balanceudvikling og rumsans. Du kan se sansegynger her: https://www.abcleg.dk/paedagogisk-legetoj/sansegynger
  • Kant til sansegynge. Sansergynger kan udvides med kanter og puder. Med en pude og kant bliver gyngen mere blød og nemmere at gøre til eksempelvis en hule. Kanten gør det mere sikkert for barnet, da det ikke er så let at falde ud, hvorfor de også kan tomle lidt mere rundt i gyngen. Desuden fordrer det barnets fantasi når der er en kant, da gyngen nemmere ligner en båd, et hus, en hule eller noget andet sjovt. Se kant til sansegyngen her.
  • Tegne og lege med modelervoks. En klassiker der aldrig dør. Barnet er fyldt med fantasi, og der er ikke noget bedre til at udtrykke sig for barnet end at tegne, male og forme ting og dyr med voks. En saks er selvfølgelig også sjov, så barnet kan klippe og måske også klistre, men det kræver lidt mere opsyn, da en saks kan være farlig.