Lad børn være børn – og forbered dem på voksenlivet gennem leg!

0
1310

Børn skal have lov til at være børn. Det er en sætning, de fleste kender, og som de fleste bestemt har hørt mere end én gang. Men hvad vil det egentlig sige at være barn? Som barn er man i konstant udvikling. Man vokser, man gror, og man lærer. Man lærer om livet, lærer om sig selv og lærer om verdenen. Det er en vigtig proces, som for alle ender det samme sted – nemlig i voksenlivet. Man befinder sig altså som barn i en fase, hvor man er på vej til at blive voksen. Undervejs vil man have taget en masse erfaringer og værdier med sig – men én ting er sikkert. Alle de indtryk; alle de ting, vi har beskæftiget os med i løbet af vores barndom er medbestemmende til, hvordan vi bliver som voksne. Derfor er det, børn leger med, altså vigtigt. Man skal lege med noget, der læner sig op ad virkeligheden, og de gøremål børn som voksne vil få. Et lille – men for mange voksne vigtigt – gøremål er at sminke sig, før man går ud af døren. Og findes der noget, der kan forberede børn bedre på dette, end sminkedukker? Sådan én kan du finde her på https://legetoejseksperten.dk/shop/styling-boernesminke-sminkedukker-299c1.html!

Et sundere forhold til makeup

I dagens Danmark går mange unge med rigtig meget makeup – børn helt ned til 11-årsalderen kan finde på at sminke sig. Dette kan have konsekvenser for huden, da makeup ofte er fuld af giftige kemikalier, der kan gøre skade – og i værste tilfælde give allergi. Her kan sminkedukker altså gå ind og spille en aktiv rolle i unges forhold til makeup. Hvis børn får lov til at eksperimentere med forskellige looks på sminkedukker, kan de måske have et mindre behov for at eksperimentere på egen hud senere hen i livet.

Sminkedukker giver børn lov til at udfolde sig kreativt

Når børn leger med sminkedukker får de for alvor lov til at slå sig løs med glimmer og farver. Dette gør altså, at de udfolder deres kreative evner og bruger deres fantasi! De kan eksperimentere med masser af farver og forskellige kombinationer af disse. Det vil hjælpe dem med at blive mere bevidste om, hvad de kan lide, og hvad de ikke kan lide. De vil dermed lære sig selv bedre at kende og få en ny forståelse for deres egne interesser. Altså er sminkedukker et skridt på vejen for at børn kan lære sig selv endnu bedre at kende – endda mens de leger! Så lad dit barn være et barn, mens du samtidig hjælper barnet til at udvikle sig, lære sig selv at kende og skabe et sundt forhold til makeup ved at købe sminkedukker!