Sådan gør du dit hjem klar til sommeren

0
1437

Går du også og overvejer, hvad du skal bruge foråret på? Så læs med her! Der er nemlig masser at tage fat i, og du behøver ikke engang at bevæge dig væk fra dit hjem for at fylde alt tiden ud. For pludselig er sommeren her, og så er det altså bare ikke særligt fedt at mangle alle de ting, som gør at vi kan nyde det gode vejr og de høje temperaturer i de tre sommermåneder.

Ryd ud i tingene

Det er bare ikke særligt fedt at gå sommeren i møde, hvis du har opbygget dig en vinterhule indendørs. Vi kan alle sammen komme til at forsømme indretningen lidt, når det er mørkt og koldt udenfor, for den slags vejr ligger bare ikke særligt meget op til åbenhed og lys. Men når sommeren står for døren, er det ikke så behageligt at skulle gå rundt i vinterens efterslæb.

Derfor er det en god ide at få styr tingene og skille dig af med det, du ikke har brug for. Du kan selvfølgelig bare sætte det på loftet eller i kælderen, men hvis du virkelig vil gøre en forskel, er den bedste løsning at holde loppemarked eller at give det til genbrug. Sommeren kan ofte markere en ny start på livet, og så giver det noget ekstra energi, hvis du har banet vej for denne. Det er selvfølgelig ikke sådan, at du skal smide alle dine yndlingsting ud. Det handler bare om at skabe luft omkring dig. Til at starte med kan du jo pakke vintertøjet væk, så det ikke fylder på knager og i skaber. Når du først er kommet i gang, bliver det lettere og lettere. Til sidst er det måske nærmest sjovt, og så kan det jo være, at du får blod på tanden!

 

Få styr på terrassen

Hvis du har en terrasse, er den nærmest noget af det allervigtigste, du skal have gjort klar inden sommeren starter. Hvis du ikke har en terrasse, er det måske ved at være tid til, at du anlægger én. Der er bare ikke noget, der siger sommer, som at sidde med en god drink eller kop kaffe, imens man kan betragte haven og livet omkring sig.

Der er mange gode måder at gøre sin terrasse ekstra hyggelig på. For eksempel kan du pynte med kulørte lamper, som skaber ekstra stemning og får sommeraftenerne til at virke som en eventyr. Du kan også stille flotte planter rundt omkring på terrassen, så naturen trækkes med fra haven. En anden rigtig god detalje er en markise. Den er supersmart, fordi den kan sikre dig skygge, når det bliver for varmt. Den kan også være med til at skærme for vind og regn, hvis vejret ikke er helt i top. Uanset hvad vil du jo gerne bruge mest muligt tid udenfor, og så er det bare godt at have muligheder for at være der, uanset om det danske sommervejr viser sig fra sin bedste side eller ej.