Sådan kan du gøre din have sommerklar

0
1502

Når varmen venter lige om hjørnet, begynder det at være tid til at gøre haven klar til de mange aktiviteter der nok kommer til at foregå i den, såsom vandkamp, grillmad eller noget andet hyggeligt. Men med en have helt ryddet efter vinteren, er det måske ikke lige oplagt at holde festlighederne derude, trods det gode vejr.
Dette er der heldigvis noget at gøre ved! Er du i tvivl om hvordan du kan gøre din have helt klar til den fede sommer der venter forude, så læs videre her.

Helt oplagt er selvfølgelig havemøbler. Der er ikke meget at lave ude i en have, hvis der ikke er steder at sidde, om der så er tale om et sted man kan sidde og hygge omkring åben ild, eller et spisebord man kan nyde grillmaden ved.

 

Havemøbler er ofte mindre sårbare overfor den til tider humørsvingende Moder Natur, og er derfor ideelle at investerer i, til forskel for blot at slæbe regulere indendørs møbler udenfor i haven. Mangler din have nogle lækre møbler som både dig og dine gæster kan blive glade for.

 

Børnesikre din have (om nødvendigt)

Har du selv mindre børn eller får du ofte gæster der har mindre børn, anbefales det at du børnesikre haven op til sommervarmen. Med børnesikres menes der at du gør haven klar til at rollingerne frit kan løbe rundt og nyde solen, uden at du hele tiden skal holde øje med dem, men bekymringsfrit kan slappe af.

En nem måde at gøre dette på, er ved at fjerne alt fra haven der eventuelt kunne udvise en trussel overfor dine eller dine gæsters mindre børn. Det kunne være små ting de kan putte i munden, diverse skarpe haveredskaber du måske ikke lige har fundet samlet ind, eller om hegning af rosenbuske el.lign. planter, der kunne gøre skade på et nysgerrigt og naivt barn.

Gør din have rummelig

 

Når du, som anbefalet i afsnit 1, har anskaffet dig det helt store havemøblement, er det selvfølgelig også vigtigt at du gør plads i haven til disse. Dvs. afrydning af unødvendige planter der har fået lov til at stædigt gro over vinteren, eller planter der ikke har overlevet de kolde temperaturer og nu ligger døde og flyder i din ellers så pæne have.

Simpel afrydning af døde planter, kan gøre et vidunder for en have og forvandle den fra en gartners værste mareridt, til et ideelt sted til en barbecue.

Udover helt simpelt at fjerne døde planter, kan nedskæring eller tilskæring til tider også være nødvendigt, dog nok ikke så ofte som simpel afrydning. Der er intet mere frustrerende end at sidde og nyde et lækkert måltid, hvis man hele tiden skal have hovedet dukket ned på grund af grene, eller beskytte sin lækre tallerken fra faldene blade.

Så find den rustne motorsav frem fra skurets mørke, og få savet de grene af, der vil være i vejen for at du fuldt ud og uforstyrret kan nyde en dejlig sommer i din dejlige have.