Sørg for et godt indeklima

0
1574

En af de vigtigste forhold med hensyn til vores trivsel er et godt indeklima. Med et godt indeklima mindskes risikoen for råd og svamp drastisk. Grunden til det er at skimmel og svamp vokser bedst ved to kriterier. De to kriterier er fugt og temperatur.  Til gengæld vil du med en effektiv ventilation få skiftet luften løbende. På den måde får du et bedre indeklima og slipper for den uønskede vækst. Ventilationsanlæg sørger for at klimaet på kontoret eller i hjemmet er optimal. Med et nyt klimaanlæg får du en bedre forudsætning for kontrol af temperaturen og luften i rummene. Et ventilationsanlæg er med til at skabe et bæredygtigt miljø.

Indeklima i Boliger og kontorer

 

Vi opholder os i gennemsnit 16 timer om dagen i vores bolig. Derfor er det selvsagt at indeklimaet er essentielt for sundheden. Det er blevet meget vigtigt at vores boliger har mulighed for at blive udluftet. Grunden til det er blevet vigtigere med årene, er at vores boliger og andre bygninger er blevet meget tættere. Boliger bliver fyldt med støv og sodpartikler, det er uundgåeligt. Nogle af de største syndere er stearinlys, brændeovne og mados. Hvis der ikke er et regelmæssigt luftskifte, er der stor risiko for udvikling af skimmelsvamp. Skimmel kan medføre sygdom og allergi. Med et klimaanlæg sørger du for at bibeholde varmen mens du skifter luften. Når du kan beholde varmen i rummet, skal du ikke bruge ekstra energi på at genopvarme rummene. Derfor kan du spare penge på den konto. Med et ventilationsanlæg udskiftes luften til ren luft. Den nye luft bliver nedkølet eller opvarmet så det passer til husets indeklima og behov.

Når luften i kontoret skal udskiftes, er det vigtigt at støjen ikke er for slem. Det er en ting du skal have med i dine overvejelser når du ser på de forskellige løsninger. Med et klimaanlæg har du muligheden for at styre temperaturen samtidig med at luften bliver udskiftet. Hvis du arbejder i et dårligt indeklima knapt 8 timer om dagen vil det påvirke din koncentration. Det er på ingen måder behageligt. Manglende luftskifte kan forårsage at du bliver træt eller får hovedpine. Der kan være stor forskel på opbygningen af de forskellige kontorer. Det er derfor vigtigt at ventilationsanlægget tilpasses til den enkelte situation. På den måde sikrer man sig den optimale løsning.

 

Service af dit anlæg

 

Et ventilations- og klimaanlæg skal helst efterses jævnligt. Du ved det er tid til et eftersyn hvis der er for lidt udsugning eller delene i anlægget skal renses. Det gøres for at sikre at det fungerer som det skal. Når du køber et nyt klimaanlæg, kan du samtidig få en serviceaftale. Med en aftale om service på dit ventilationsanlæg bliver det efterset i god tid. Dit anlæg bliver serviceret og der sørges for at det virker optimalt. Ved et eftersyn bliver dele som kanalerne, filte og afløbet efterset. Ved et servicetjek justeres der hvis det viser sig at være nødvendigt. Hvis der skulle opstå nogle problemer med anlægget, har du mulighed for at det bliver tilset af en tekniker.