Ser du godt? Undersøg det med en synstest

0
813

Det er helt normalt, at synet ændrer sig igennem livet. Mange får med alderen brug for briller. Er dit syn begyndt at blive dårligere, skal du måske få det tjekket. Du kan få foretaget en synstest eller en synsprøve hos en optiker. I Århus og Risskov kan du få foretaget en synstest hos Jessen Briller, hvor du vil møde en dygtig optiker, der kigger grundigt på dit syn.

Selvom det er normalt, at synet bliver dårligere med alderen, er det ikke noget, du bare skal leve med. Begynder du at mærke forandringer, så kan du få undersøgt, om du har brug for briller. Et par briller kan hjælpe dig tilbage til et godt syn og en velfungerende hverdag.

Få professionel hjælp

Du kan selv se, om du ser dårligere. Hvis dit syn forværres, så vil du selv kunne se det. Men med en professionel og grundig synstest kan du få meget mere at vide. En synsprøve vil fortælle dig meget mere om dit syn. Der kan nemlig være små forandringer på vej, som du endnu ikke selv har lagt mærke til. Du kan også kompensere, så dit syn stadig virker godt nok.

Det er en god idé at få foretaget en synsprøve hos en optiker. Specielt hvis du har mistanke om, at dit syn forandrer sig. Forandringer stopper sjældent af sig selv og ud af det blå. Det er mere sandsynligt, at de fortsætter. Det går måske langsomt, men dit syn kan stille og roligt blive dårligere. Det skal du ikke bare leve med.

Hvordan foregår det?

En synstest eller en synsprøve kan foregå hos optikeren i Risskov eller Århus. Den kan også foregå hos enhver anden optiker. Det første, du gør, er at bestille en tid. Det er nemlig vigtigt, at optikeren har tid til dig, når du kommer. En test af dit syn tager omkring tre kvarter.

Ved en synsprøve bliver sit syn undersøgt på flere måder. Optikeren vil bede dig kigge på ting på forskellige måder. Mange kender allerede til billedet fra lægens kontor, hvor forskellige figurer bliver mindre og mindre. At kigge på det kan fortælle meget om dit syn. Men hos en optiker bliver du undersøgt mere grundigt. En synstest går hele vejen rundt. Så du skal igennem flere deltests. Der vil også blive brugt forskelligt udstyr. Så optikeren kan vurdere, hvordan dine øjnes smidighed og bevægelighed er, hvordan de ser på afstand og tæt på, og om de kan arbejde sammen.

Hvis optikeren ved en synstest opdager noget i dine øjne, som kræver behandling, vil du blive anbefalet at tage til en øjenlæge. Er der ikke noget, vil du blive anbefalet et par passende briller, der kan hjælpe dig til at se godt igen.