Sunde sko, for dine fødders skyld

0
1501

Vores fødders sundhed, er ofte noget vi tager for givet. Hvis du ikke har haft problemer og smerter i fødderne, tænker du måske ikke over at dine fødder, bærer hele din vægt hver dag gennem livet. Det kan derfor være en yderst god investering, at behandle dine fødder godt. Når man klemmer sig ned i en højhælet sko, for at se godt ud og måske få lidt mere højde, tænker du måske ikke på at du kan ende med en nedsunket forfod, eller få ligtorne, der kan være yderst smertefulde og kræve langvarig behandling. Sådan går det dog heller ikke for alle, men et godt råd, er at lytte til kroppens signaler, og reagere på det når man begynder at mærke at fødderne måske ikke længere holder så godt til de sko man plejer at gå i. Heldigvis er det ikke ensbetydende med at man er nød til at gå i flade sundhedssko hele tiden, hvis man bare tager hensyn til at fødderne også skal trives i det fodtøj man vælger. Specielt i fag, hvor man går meget i løbet af en arbejdsdag, er det vigtigt at vælge sundt fodtøj.

Hvad kendetegner en sund sko

Dine fødder, kan godt lide sko, hvor de ikke trykkes, vrides eller klemmes sammen. Det betyder ikke at skoene behøver være kedelige og have form som en andefod, nej, de kan være smarte i designet, uanset om det er arbejds-, fest- eller fritidssko, du er på udkig efter. Se udvalget af sunde sko, hvor du finder sko til alle lejligheder.

Der er nogle gode råd man kan følge, når man leder efter sunde sko.

  • Skoen skal passe til foden, og ikke gås til for at sidde godt. Det er vigtigt både at vælge en størrelse og form, der ikke gnaver eller for smal, også yderst ved tæerne, skal skoen ikke være så lav at dine tæer generes.
  • Vælg en fleksibel sål, der følger foden, så du kan gå naturligt.
  • Vælg materialer, der er åndbare.
  • Vælg en sko med fast hælkappe, så foden ikke skrider når du går.

Arbejdssko, ekstra vigtigt

Hvis du har et job, hvor du går meget, er dine fødder næsten konstant på overarbejde, og mange vil kunne nikke genkendende til at skulle have et varmt fodbad om aftenen, for at lette den belastning, der har været på fødderne igennem dagen. Hvis du finder et par gode arbejdssko, vil du hurtigt mærke en tydelig forskel og dine fødder vil ikke have så mange ømme steder, når du kommer hjem som ellers. Udover at være behagelige opfylder de sunde sko også andre behov, du kan få sko, specielt egnet til arbejdspladser med glatte gulve eller vand på gulvet, eller hvis der er meget hårde gulve, kan det være en god idé at købe stødabsorberende sko, så de hårde stød ikke sendes op igennem kroppen, men i stedet absorberes i sålen på skoen. At vælge sunde sko, er således ikke kun rart, men også i høj grad skånsomt for kroppen.