Udmatter du dig selv gennem overtænkning og bekymringer?

0
521

Der er i dag rigtig mange af os, der oplever at have lidt for meget om ørerne. Og selvom vi mener, at vi sagtens kan overkomme de mange opgaver og hverdagstrivialiteter, så kan det på et tidspunkt komme til at gå ud over vores helbred, hvis vi vender blikket mod den mentale tilstand.

Det er særligt noget, der gør sig gældende i en hverdag, hvor der kan være rigtig meget, vi undrer os over, flere ting, som kan bekymre os om og meget forskelligt, der fører til overtænkning.

På et tidspunkt bør det således være nok, og derfor bør du søge professionel hjælp hos en psykolog i København.

Derfor bør du søge vejledning hos en psykolog i København

En sådan kan du finde alle steder i landet, og det anbefales, at du finder frem til en, der er nær dig. På den måde er det sikret, at du kan få den hjælp, du behøver, når du føler trang til det. Og du skal ikke bruge en masse tid og ressourcer i din hverdag på at komme frem og tilbage.

Særligt hvis du bor i København, er der masser af hjælp at hente hos en psykolog. Du kan finde hjemmesider online, hvor du kan læse om klinikken og psykologen, eller du kan læse anbefalinger online eller spørger nogle du kender, som har været i behandling.

Mange har fundet stor virkning ved metakognitiv terapi

Hos denne psykolog er der fokus på den metakognitive terapi. Det er nemlig denne, der synes mest givende, når du har fået nok af at bekymre dig, gruble og overtænke i din hverdag. Det er en ret ny metode og også anderledes metode, men alligevel har den vist sig at være ganske givende og virkningsfuld for rigtig mange.

Med den metakognitive terapi fokuseres der på tankeprocesser og de teknikker der kan hjælpe os med at ændre de hensigtsmæssige af disse. Derfor er der ikke fokus på selve indholdet, men bearbejdelsen af dem.

Sindet skal forstås som selvhelende ligesom kroppen

Med denne metode antages det, at sindet – ligesom kroppen, formår at hele sig selv. Og det er noget der gælder, næsten uanset hvad vi gennemgår og har været ude for.

Har vi et sår, kan det hele af sig selv, men giver vi os til at kradse i det, kan processen vare meget længere, blive mere smertefuld og føre til et mindre pænt resultat. Det kan dog være svært at lade være med at pille i et sår, og på samme måde skal vi se på de uhensigtsmæssige tanker.

En psykisk lidelse kan nemlig opstå på baggrund af blandt andet overtænkning og overdreven opmærksomhed på tanker, følelser og de kropslige fornemmelser.

Det kan være svært at få kontrol over sine tanker

Det kan dog være svært at få kontrol over sine tanker på egen hånd – de kommer og går, og derfor kan det være en fordel at søge professionel hjælp hos en dygtig psykolog, der netop har erfaring med metakognitiv terapi.