Gode råd til at finde de rigtige dukker og bamser til den lille

0
1731

Er du på udkig efter dukker og bamser til den lille? For mange år tilbage var udvalget ikke så stort, og en bamse var mere eller mindre bare en bamse, og det samme gjaldt overvejende også for dukkerne på nær enkelte samleobjekter. I dag er der et kæmpe udvalg af dukker og bamser, og der er mange flere ting, du kan have i tankerne, når du skal ud og købe legetøj til den lille. Læs med her, hvor du vil få nogle gode råd og modetips til at vælge de helt rigtige dukker og bamser til dit barn.

Når du skal ud og købe bamser, så er er der ofte flere faktorer, du har i tankerne. Barnet skal kunne finde tryghed ved at putte med tøjdyret og senere hen skal barnet kunne lege med det. Yndlingsbamsen kommer ofte med vidt omkring, så den må gerne se lidt fin ud også.

Når du skal vælge en dukke eller bamse, så bør du have disse faktorer i overvejelserne:

 • Hvor stor skal bamsen være?
 • Skal den være blød og pelset eller mere allergivenlig?
 • Skal den være fri for kemikalier?
 • Skal den være en del af en serie?
 • Hvordan skal den se ud?

Alt efter formålet med bamsen, så kan du afstemme størrelsen på den. Er det meningen, at den skal kunne ligge i tremmesengen hos barnet, så nytter det ikke rigtigt noget, hvis du går ud og køber en 1 meter h’j bamse. Denne vil sikkert være sjov når barnet bliver lidt større, men barnet vil ikke få glæde af den det første lange stykke tid. Hvis bamsen skal fungere lidt som en nusseklud og give tryghed, så vælg en bamse, som barnet kan ligge og holde om.

Nogle er mest til de vamsede og plyssede bamser, hvorimod andre måske har tendens til allergi i familien og hellere ser noget af mere simpelt materiale, der ikke samler støv. De fleste bamser kan dog vaskes i vaskemaskinen i dag, så det burde ikke være den store forhindring. Mange af bamserne til de helt små såsom eksempelvis den hyper populære Jellycat kanin, er designet i et utroligt blødt materiale, uden den er alt for fluffy. Disse findes også i flere forskellige størrelser og søde, afdæmpede pastelfarver.

Vær også opmærksom på kemikalier, når du køber bamser og dukker til dit barn. Køber du fra udenlandske webshops, så kan du nemt risikere, at de indeholder en masse skadelige og hormonforstyrrende stoffer. Der er lovgivningen i EU en del strammere. Du kan eventuelt også ligge mærke til, om forhandleren fremhæver miljøgodkendelser på det enkelte produkt. Se et lækkert udvalg her: https://luxbaby.dk/collections/dukker-bamser

En hel familie af søde dukker og bamser

Mange dukker og bamser kommer ud af en serie, hvor du enten kan få en hel familie af tøjdyr eller ens tøjdyr i mange forskellige farver. Nogle af de meget populære bamser og dukker, der er på markedet loge nu, er:

 • Musefamilien fra Maileg
 • Svaner og Princess Bunny dukker fra Spinkie
 • Kanin- og katte dukker fra Alimrose
 • Forskellige dyr fra Wonderforest
 • Søde dyr fra These Little Treasures
 • Smukke svaner fra Nana Hucy

Dette var blot et udpluk af de meget populære dukker og bamser på markedet netop nu – listen er meget længere. Til fælles har de dog alle, at de er designet i de sødeste designs med afdæmpede og rolige farver, der kan virke beroligende på barnet. Samtidig forestiller de et dyr, så barnet kan lade fantasien få frit løb og tillægge dukken eller bamsen en historie, når barnet bliver lidt større.