Klar til efteråret

0
1701

Sommeren går på hæld, og snart kommer efteråret. Derfor er det nu, man skal gennemgå vinduer og døre https://hedstromas.dk/vinduer-og-doere/. På den måde kan man nå at reagere i tide, for det kan blive koldt at renovere eller udskifte døre og vinduer midt om vinteren.

Udskiftning eller renovering af døre og vinduer

Facaden på ens hjem er vigtigt, og her spiller vinduer og døre en stor rolle. De kan være med til at gøre livet sværere for indbrudstyve, og varmeregningen mere overkommelig for boligejeren. Og så er vedligeholdte vinduer og døre med til at give hele boligen et flottere udseende.

Hele året rundt er vinduer og døre udsat for naturens kræfter i form af vind, sol og regn og blæst, og dette sætter sine spor. Når malingen begynder at skalle af eller trærammen er blevet misfarvet henover sommeren, er det en en god ide at gøre noget ved det, inden det ubeskyttede træ begynder at tage alvorlig skade. Det kan også være, at en delvis renovering kan gøre det, hvis man eksempelvis har nogle vinduer og døre, som er mere udsat end andre. Det kan sagtens tænkes, at vinduerne, som vender mod syd og vest, er ved at trænge til en overhaling med noget olie, mens vinduerne mod øst og nord stadig ser fine ud.

Hvis man står over for en større opgradering, hvor målet er at opnå en mere energirigtig bolig, kan løsningen være at skifte vinduer og døre ud med nogle nye og mere energirigtige modeller. Dette er naturligvis lidt af en udskrivning her og nu, men den vil bidrage til en lavere varmeudgift fra den første dag og godt kunne tjene sig hjem set over længere tid.

Forebygger indbrud

Det kan være nødvendigt at tyverisikre sit hjem, og da indbrudstyvene typisk kommer ind via døre og vinduer, skal disse sikres mod ubudne gæster. Alle døre skal have en lås, der kun kan låses op med en nøgle eller en kode både indefra og udefra. Det vil sige, at en lås med en ”vrider”, som kan drejes og dermed låse døren indefra uden en nøgle, skal skiftes ud. Nogle forstærker også døren med et ekstra beslag for at holde indbrudstyvende ude. Vinduerne kan man sikre ved at sætte en lås på. Så kan eventuelle indbrudstyve ikke bare smadre ruden for at komme ind og så åbne vinduet indefra, når de skal ud igen. Nogle sætter tilmed en haspe på vinduet for sådan en besværliggør ligeledes livet for indbrudstyvene.