Gør noget ved dine nedsunkne fødder

0
1603

Der er mange ældre mennesker som får problemer med deres fødder. Det skyldes, at fodproblemer typisk opstår i forbindelse med alderen. Der er mange mennesker som har en nedsunken fod. Folk får en nedsunken fod fordi vægtbelastningen ændres. Normalt er det menneskets storetå og lilletå der klarer det meste, men belastningen overføres til de tre andre tæer i forbindelse med nedsunken fod. Det kan føre til smerte i foden, da en del af fedtvævet forsvinder. Det er vigtigt, at en professionel får kigget på dine fødder, så du ikke går med unødvendige smerter.

Hvor slemt er det:

Afhængig af hvor slemt det er med den nedsunkne fod kan det være at operation er nødvendigt. I første omgang plejer folk at nøjes med et fodindlæg for at se, om det ikke kan tage belastningen. For nogen mennesker det er nok, men for andre skal der mere til. Indlæg kan købes i Matas. Hvis du har en meget smal eller bred fod kan det være nødvendigt at købe indlæggene i en skoforretning.

Det er en læge som skal tage beslutningen om operation er nødvendigt. I forbindelse med undersøgelsen bliver der bl.a. taget røntgenbilleder, så lægen bedre kan vurdere hvor slemt det er med foden. Hvis du skal have foretaget en operation er det vigtigt, at du er indstillet på at skulle til genoptræning efterfølgende. Foden skal i gang igen og det kræver, at du jævnligt kommer op og får lavet nogle fodøvelser.

Dine sko:

Det er vigtigt, at du er opmærksom på hvilke slags sko du går rundt i. Skoen skal være behagelig for din fod, så du ikke bliver generet mere end højest nødvendigt. Eksperterne forslår at du køber en sko som er beregnet til vandring eller sport. Disse skomodeller har en god udformning og der er plads til at dine fødder kan ånde i dem. Bunden af skoen er som regel lidt hårdere i vandresko i forhold til sportssko. Derfor anbefales det, at du afprøver nogle forskellige varianter.

Tag hånd om problemet:

Ifølge statistikker er der mange mennesker som ignorerer at de har problemer med deres fødder. Tilstanden kan blive værre, hvis der ikke tages hånd om problemet. Man kan desværre ikke komme af med isne nedsunkne fødder, men der er heldigvis muligheder for at undgå smerte. Du kan altid søge information på internettet hvis du er i tvivl om noget angående din situation. Klik her hvis du gerne vil vide noget mere om nedsunkne fødder.