Vær opmærksom på dette, hvis du skal have udskiftet døre og vinduer

0
1635

Trænger huset eller lejligheden til at blive sikret mod træk og varmespild eller er det tid til et kosmetisk løft, så kan det betale sig at undersøge muligheden for at få skiftet døre og vinduer. Det kan dog være en dyr affære, hvis man skal skifte mere end en enkelt dør eller ét vindue. Særligt hvis man bor i den østlige del af Danmark som eksempelvis på Bornholm, da prisen på håndværkere oftere stiger, jo mere østpå man kommer.

Fyrer du for gråspurvene, kan du udskifte døre og vinduer

Hvis man oplever, at det trækker fra gamle døre og vinduer, kan det være tid til at få dem skiftet ud. Der er ingen grund til at fyre for gråspurvene mere en højst nødvendigt. Hvis man skal skifte døre og vinduer, vil prisen afhænge af, hvor mange der skal skiftes. Ofte vil prisen per dør eller vindue falde, hvis man får skiftet mange på én gang, da man kan få en mængderabat. Samtidigt afhænger prisen også, om håndværkerne skal arbejde på stueplan eller højere oppe, og om de også skal sørge for at afslutte vinduer og døre indvendigt.

Nye vinduer og døre kan forandre udseendet af huset

Nye døre og vinduer kan ændre hele udseendet på huset, og man kan derfor med fordel overveje forskellige typer. De mest almindelige vinduer er lavet i træ eller aluminium, men de kan selvfølgelig fås i et utal af udformninger. En funky farve eller en anderledes udformning kan virkelig give kant til et ellers anonymt hus. Samtidigt skal man overveje, hvad der er af ønsker i forhold til afslutningen og den sidste finish, indbrudssikring og energibevaring. Få skiftet døre og vinduer billigt, ved at undersøge mulighederne online, og lad dig inspirere. Man kan med fordel kigge de mange muligheder igennem, da der kan være mange interessante måder at ændre husets udseende på.

Er man handy, kan man selv skifte vinduer og døre

Man kan selv skifte både vinduer og døre, men det kræver, at man har hænderne skruet rigtigt på og er to mand, så man kan løfte og holde de tunge vinduer og døre. Hvis man gerne vil slippe for at male, så skal man vælge vinduer og døre med aluminiumsprofiler på ydersiden. Disse kræver kun den vedligeholdelse, at hængslerne skal smørres. Det er dog vigtigt, at man er helt sikker på, at man kan gøre det ordentligt, da det ellers kan kræve, at en håndværker kommer ud og fikser de efterfølgende.